Eventet har varit

Skolan som brobyggare – öppen, transparent och trygg?

Stockholm 18 februari 2016, kl. 08:00 - 09:00

#TengbomTalks – Frukostseminarium

Förutom köpcentrum är skolan ofta den enda offentliga byggnaden i nya såväl som i befintliga stadsdelar. Vilken roll har skolan i ett allt mer segregerat samhälle?

Skola och utbildning är en demokratisk grundpelare i samhället. Skolan ska vara en öppen plats där barn, ungdomar och pedagoger möts och lär av varandra. Det finns önskemål att skolbyggnader ska vara öppna och transparenta mötesplatser även i inlärningsmiljön, för att bland annat motverka mobbning och utanförskap. I detta samtal diskuterar vi om framtidens läromiljöer kan vara både öppna och transparenta, samtidigt som de är trygga platser.

Håkan Forsell, urbanhistoriker och författare, leder samtalet och bidrar med synen på skolan som föränderlig miljö. I panelen ingår Lina Swanberg, Arkitekt SAR/MSA, segmentsansvarig för ubildning på Tengbom och Olle Burell, Skolborgarråd (s) i Stockholm och även arkitekt.

Frukostseminarium torsdag den 18 februari
kl 08.00 – 09.00, frukost från 07.45
Tengbom, Katarinavägen 15, Stockholm

OSA senast 16 februari

#TengbomTalks är en arena för aktuella arkitektur- och samhällsfrågor. Med över 550 specialister och innovatörer på 12 kontor finns det alltid massor av frågeställningar vi vill lyfta. Seminarier, workshops, co-creations – arenan är lika föränderlig som ämnena. Välkommen att diskutera och inspireras tillsammans med oss.