Eventet har varit

Spaningar från Milano – bortom färg och form

Göteborg 25 maj 2016, kl. 16:00

#TengbomTalks

Välkommen på en kväll med italiensk touch tillsammans med oss på Gulleds innergård. Våra inredningsarkitekter är nyss hemkomna från Salone Internazionale del Mobile i milano – världens största möbelmässa. Nu vill vi diskutera mässans massiva genomslag, vilka effekter vi ser, och spana om hur våra miljöer kommer att utvecklas i framtiden.

Designveckan i Milano är alltid maximalistisk, med runt 2 500 medverkande företag från över 150 länder. Trenderna drar åt många olika håll. I takt med den digitala utvecklingen har utställningarna idag blivit något som snarare ska fotas, delas och gillas än något som ska upplevas. Mitt bland alla ögonblicksrapporter om färger och former vill vi inte enbart berätta om den inspiration vi har fått och de trender vi själva ser. Vi vill också stanna upp en stund och lyfta blicken.

Hur påverkas möbelmässan, branschen och utvecklingen av delningskulturen, och vad är det egentligen som når igenom bruset? Hur står sig Sverige i den globala konkurrensen? Och hur kommer våra livsmiljöer att utvecklas framöver, i takt med att digitaliseringen gör dem allt mindre funktionsbundna? Gränserna suddas ut mellan det privata och offentliga, och det mesta på mässan börjar allt mer att likna något slags vardagsrum. Vad är nästa steg i utvecklingen? Vad tror du?

Vi bjuder självklart på italienska delikatesser och prosecco. Gulled håller dörrarna öppna till sitt showroom för mingel och livespaning. Varmt välkommen!


Onsdag 25 maj
16:00 Mingel musik mat bubbel
16:30 Trendrapport
16:50 Fördjupade spaningar & funderingar
17:10 Mingel och möjlighet till livespaning i Gulleds showroom

Plats Gulleds showroom Drottninggatan 13, Göteborg

OSA senast 20 maj – Anmälan är nu stängd.

#TengbomTalks är en arena för aktuella arkitektur- och samhällsfrågor. Med över 550 specialister och innovatörer på 12 kontor finns det alltid massor av frågeställningar vi vill lyfta. Seminarier, workshops, co-creations – arenan är lika föränderlig som ämnena. Välkommen att diskutera och inspireras tillsammans med oss.